Klacht: Monteur bij storing

op 12 juni 2018 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij hadden een storing waardoor we geen internet, televisie en telefoon hadden. We belde met Ziggo, die konden niets voor ons doen en zouden een monteur langs sturen. We belde op woensdag avond en de monteur zou dan op dinsdag langs komen.
Ik gaf aan dat ik dat geen service vond. Er werd toen gezegd dat wanneer er meer dan 4 mensen in de straat hetzelfde probleem hadden er dezelfde avond een monteur zou komen, maar anders moest ik geduld hebben.

Gewenste Oplossing:

Ik vind het geen service wanneer je 6 dagen op een monteur moet wachten wanneer er een storing ontstaat.
Wij hadden nu de mazzel dat er nog meer problemen in de straat waren waardoor er woensdagochtend een monteur was, maar ik vind het niet van goede service getuigen dat je 6 dagen moet wachten als je de enige bent met een storing.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ziggo

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ziggo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door sn.de.knegt