Klacht: Besteld en betaald, nooit ontvangen, geen reactie op mijn e-mails

adidasfan op 03 juni 2024 over Mode-Plaza in de categorie Internetshops - Kleding, Internetshops - Schoenen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 12 mei heb ik Adidas sneakers gekocht op mode-plaza.com (let op verbindingsstreepje) en EUR 39,95 betaald. Na een week had ik mijn schoenen nog niet binnen en op 18 mei en op 29 mei heb ik herinneringsmails naar het bedrijf gestuurd ([email protected]) met een vraag om opheldering. Ik heb geen reactie gekregen en toen ik vandaag (1 juni) op hun site keek, zag ik dat de site uit de lucht is. Ik kan me ook nog herinneren dat ik bij de Algemene voorwaarden keek en dat eventuele gerechtelijke geschillen met het bedrijf naar Hongkong’s recht zouden worden afgehandeld. De naam van de crediteur voor de betaalde schoenen is Gold Bamboo Limited met een rekening in Duitsland.

Gewenste Oplossing:

Ik wil mijn geld terug. Ik heb er geen vertrouwen meer in dat de schoenen nog bij mij thuis arriveren.

Beoordeling 1/10 star-1 (10)

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 weken geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Mode-Plaza

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 week geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Mode-Plaza nog niet in behandeling is genomen.

Reactie van de melder van de klacht adidasfan

1 week geleden - Ten eerste geen levering van een product waar ik EUR 39,95 voor betaald heb. Ten tweede niet gereageerd op 3 mails met een vraag om op heldering. Ten derde dubieus dat hun website inmiddels uit de lucht is. De klacht is dus helemaal niet behandeld, dit in een tijdspannende van 3 weken. Dat kwalificeer ik niet als slecht op deze schaal, maar als heel slecht.

Alle klachten die gemeld zijn door adidasfan