Klacht: mislukte betaling niet retour ontvangen

op 15 mei 2020 over Expedia in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

goedendag.

ik heb op 29 februari via internet en weekendje naar Berlijn geboekt via expedia. tijdens het boeken moest ik het bedrag via ideal betalen. na het betalen werd ik niet doorgestuurd en kreeg ik ook geen bevestiging. ik de dag erna gelijk gebeld met expedia en er was inderdaad iets fout gegaan en ik zou mijn geld binnen 14 automatisch retour ontvangen. Nu 10 weken verder en vele telefoontjes en mailtjes verder heb ik mijn geld nog steeds niet retour ontvangen. krijg steeds maar te horen dat het hoofdkantoor er mee bezig is.

ik vind 10 weken voor een retour betaling wel erg lang duren voor iets wat ik niets voor gehad heb.

al meerdere keren gezegt dat ik het schandalig vind maar hier hebben ze volgens mij geen boodschap aan.

Gewenste Oplossing:

als ik het bedrag voor binnen een week alsnog retour ontvangen heb

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Expedia

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Expedia nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Drakoon