Klacht: Mijn Illusion bed is een gigantische Desillusion

op 12 mei 2016 over Auping in de categorie Bedden

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij kochten een Ilusion bed , design Jan des Bouvrie, bij Alexandrium. Mooie stof, het bed bleek n.l. vies tegen te vallen. Al na verloop van tijd gleden we naar het midden en kwamen in een put te liggen.
Tot 2 X hebben wij foto’s opgestuurd, zouden niet duidelijk zijn, maar het meest waarschijnlijk is dat ze hun eigen ogen niet konden geloven. Zijn nu al half jaar bezig met de klachtenafhandeling, maar de hofleverancier heeft geen haast. Ik vraag me ook af waar het predicaat Hofleverancier op gebaseerd is. Niet op de kwaliteit, noch op de serviceverlening.
Het bed zal in juni opgehaald worden, maar kunnen niet bij benadering zeggen hoeveel tijd dit in beslag zal nemen. Ik neem aan dat het gigantisch druk is wanneer je zulke slechte producten aflevert.
Al met al is mijn advies voor deze Hofleverancier dit bordje, waarvan men normaal gesproken zou verwachten dat men degelijke producten levert, te verwijderen. Het is een schijnvertoning !!

Gewenste Oplossing:

wanneer men mij voor de aanschafprijs een nieuw bed uit laat kiezen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Auping over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Auping in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door desillusion