Klacht: kortingbon werkt niet

op 12 mei 2016 over Esprit in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik kreeg bij mijn bestelling een kortingbon voor de eerste bestelling in de app-shop. De bon werkte niet. Ik heb de winkel gebeld en daar zeiden ze: gewoon doorgaan, het gaat er aan het eind vanzelf af. Dat deed ik, maar het ging er niet af. 10% zou de korting zijn. Dit is niet de eerste fout. Het is probleem op probleem wat zich opstapelt. Ook een andere kortingbon is verloren gegaan omdat het jurkje dat ik hiervoor bestelde niet paste.

Gewenste Oplossing:

10% korting kassakorting op de jurk van 100 euro die ik vanavond besteld heb + die oude korting van 6 euro alsnog doorgevoerd (geldig tot 1 juni)

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Esprit

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Esprit nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door moniquejanssens