Klacht: Klacht dekbed 4 seizoenen

op 09 april 2015 over Leen Bakker in de categorie Woonwarenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb vorig jaar een duur dekbed aangeschaft bij Leenbakker a € 130,- (merk Enjoy, 200 bij 220 cm)
Maar dit dekbed pluist enorm. Elke keer als ik het dekbed verwissel van overtrek dan zit alles onder de pluizen. De slaapkamer en de wasmachine. Elke keer moet ik de stofzuiger erbij pakken. Ik vind dit dus absoluut niet kunnen. Heb reeds een klacht ingediend bij Leenbakker maar ik krijg hierop helaas geen reactie. Ik wil graag dat er een passende oplossing voor gezocht word. Ook heb ik aangegeven dat ik na een jaar het bonnetje niet meer heb. Maar een beetje klantvriendelijkheid had ik wel verwacht.

Gewenste Oplossing:

Als ik een nieuw dekbed aangeboden krijg van een ander merk. Of mijn geld retour.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Leen Bakker

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Leen Bakker nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Leen Bakker in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door peetje_hummes