Klacht: klacht click and buy

op 01 juli 2012 over Click and Buy in de categorie Betalingsdiensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ik heb sinds kort een Ipad en een account aangemaakt bij click and buy en een bedrag gestort van 25,00 al vrij snel kreeg ik 5 e-mails dat ik aankopen had gedaan voor 350,00 hier schrok ik behoorlijk van ben dingen uitgaan zoeken en heb gebeld naar click and buy en het verhaal uitgelegd toen zei de man tegen mij dat het volgende is gebeurd iemand in Japan of China heeft via mijn account aankopen gedaan kunnen hier niks meer aan veranderen en dat ik mijn geld terug kan krijgen via Itunes ikweet nu niet meer wat te doen ben al bij de bank geweest om advies te vragen

Gewenste Oplossing:

ik ben tevreden met de oplossing dat ik dit niet hoef te betalen en een ieder aan te raden geen account aan te maken bij click and buy of anders alles heel goed in de gaten te houden

Alle klachten die gemeld zijn door sandra16