Klacht: kado kaart

henniejans op 09 december 2013 over Action in de categorie Huishoudelijke winkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ik heb voor mijn verjaardag 3 x cadeau bon gehad 2×10 en 1 x 15 ik heb wat gekocht nou bhebben ze ipv nog een volle kaart van 10 euro een lege kaart terug gegeven ik ben teruggeweest met bon mmaar ze konden niets doen ik bedoel de kaart is betaalmiddel en als er niks meer op stond hadden ze de kaart gehouden vind het slechte service

Gewenste Oplossing:

een nieuwe cadeau kaart waar wel wat op staat

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Action over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Action in behandeling genomen

Bericht van Action

10 jaren geleden - Goedemorgen, Inderdaad een vreemde situatie. Wij verzoeken u de gegevens van de cadeaukaart te mailen naar [email protected] zodat wij het voor u uit kunnen zoeken. Wij hebben hier het nummer van de cadeaukaart voor nodig en het filiaal waar u bent geweest. Ook ontvangen wij graag indien u dit nog weet de datum en het tijdstip dat u het filiaal heeft bezocht. Met vriendelijke groet, E. de Wit Action Webcare

Alle klachten die gemeld zijn door