Klacht: Incomplete bezorging en geen nalevering

op 31 mei 2021 over IKEA in de categorie Woonwarenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 21 mei werd de door mij bestelde Vimle 3-zitsbank geleverd. Zònder de bijbehorende hoezen voor kussens en armleuning. Gebeld, excuses ze worden direct nagezonden. U heeft ze maandag of dinsdag in huis. Het is nu de maandag een week later en nog steeds niks! Bellen, bellen, bellen, steeds verschillende verhalen, maar ze zouden woensdag de 26e verzonden zijn! En dan zijn ze er nu bijna een week later nog niet??? Welk transportbedrijf dat er zo lang over doet bestaat nog?

Gewenste Oplossing:

Ik ben pas tevreden wanneer mijn hoezen geleverd zijn en ik een flinke financiële tegemoetkoming voor het aangedane mentale leed.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over IKEA

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over IKEA nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Harryvz