Klacht: in april besteld, door fout van hun niet geleverd, nog geen geld terug

ingrrrid op 06 september 2021 over Home24 in de categorie Internetshops - Meubels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Heb in april een meubel besteld. Door home24 is mijn adres niet compleet naar de bezorger overgedragen. Special vrij genomen en zat te wachten op een pakket die nooit is geleverd, meteen teruggestuurd. Na meerdere pogingen van contact op te nemen met de klantenservice, wasr in steeds een week moet wachten op antwoord, heb ik in september nog steeds mijn geld niet terug. Eerst zei ze dat het in augustus teruggestort was, wat niet klopt, en nu zeggen ze dat het in mei is terugbetaald, maar ik wacht nog steeds. Waardeloos dit.

Gewenste Oplossing:

Mijn geld terug! En een excuus. Tijdsverspilling.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Home24

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Home24 nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door ingrrrid