Klacht: Ik krijg mijn retour geld niet terug.

Tessgonsalves op 17 februari 2021 over Wehkamp in de categorie Online Warenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een retour gestuurd op 30 Jan. Tot nu toe is mijn retour niet aangekomen. Al vaak contact gehad met wehkamp en ik krijg continue verschillende antwoorden. Word van het kastje naar de muur gestuurd. Ja mevr u krijgt u geld terug want we maken er een vermiste retour van. Oh wat gek mevr mogen we de track en trace code ontvangen van u retour (terwijl de andere collega had gezegd dat ze dit al hadden). Zo gaat het maar door en door en heb nog steeds geen geld ontvangen.

Gewenste Oplossing:

Dat ik mijn geld ontvang

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Wehkamp over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Wehkamp in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Wehkamp een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Wehkamp

Heeft op 13 september 2021 om 14:32 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Alle klachten die gemeld zijn door Tessgonsalves