Klacht: Ik heb smoothies besteld en betaald, niet zichtbaar in de app, geld niet teruggekregen

LisanneHL op 10 juli 2020 over Uber Eats in de categorie Maaltijdbezorging

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Na het plaatsen van een bestelling niks ontvangen. Mijn geld was er wel af maar de bestelling was nergens meer op de app terug te vinden. Meerdere keren contact gezocht. Er werd gezegd dat er geen kosten in rekening gebracht waren, terwijl ik als bewijs een screenshot van de afschrijving heb gestuurd. ‘Ik hoefde me dus geen zorgen te maken’. Nu voor de zoveelste keer aangegeven dat ik wel betaald heb en nu waarschijnlijk weer een week wachten op een reactie.

(Vergelijkbare klacht als Mascha05)

Gewenste Oplossing:

Ik wil graag mijn geld terug en netjes te woord worden gestaan.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Uber Eats

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Uber Eats nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door LisanneHL