Klacht: Geen gratis hosting

op 24 juli 2017 over Hostinger in de categorie Hostingbedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Het was een mooie website geworden, mijn website over het oorlogsvliegveld in Malden als eindopdracht voor de cursus WordPress van Dirksen. Ik had er de oude foto’s van een oud inwoner van Malden en de interviews met Engelse oorlogsveteranen voor gebruikt die ik in het verleden had verzameld. Mijn site had ik op de gratis hosting website van www.000webhost.com geplaatst, een website aanbevolen door de cursus van Dirksen.
Dit bleek achteraf niet zo’n goed idee want al na een paar manden werd mijn website “suspended” – geblokkeerd dus – omdat ik “de regels” had overtreden. Mijn website was zonder verdere aankondiging verwijderd.

Die regels bleken erg vaag. Ik had zeker de 2000MB schrijfruimte of de 100GB bandbreedte gebruikt niet gebruikt, het maximum voor free website hosting. Ik had immers slechts een paar bezoekers per dag. Als reden gaven ze op: “Your account has been suspended for violating 20%+ CPU usage limit for more than 1000 times”. Over deze vage eis heb ik echter niets op de website kunnen vinden.

Toen ik na herplaatsing van mijn site binnen een paar weken weer te horen kreeg dat ik een crimineel was had ik er genoeg van. Ik heb toen contact opgenomen met Dirksen en ben op hun advies overgestapt naar een ander free hosting service en wel die van www.hostinger.nl.

Maar ook hier ging het na verloop van tijd fout en bleek de CPU weer overbelast. Op advies van Josha H van www.hostinger.nl heb ik toen mijn website gestript en van alle toeters en bellen ontdaan zodat de CPU wat meer rust zou krijgen. Hierna ging het een tijd goed tot vorige week toen bleek mijn website er weer uit te liggen (gemiddeld nog steeds maar 10 pageviews per dag). In plaats van mijn website op www.airstrip-b91.xyz kreeg ik www.hostinger.nl reclame voor een betaalde hosting. Ditmaal kon Josha H van www.hostinger.nl niets meer voor me betekenen. Herstel was vanuit www.hostinger.nl niet meer mogelijk. Ik kon mijn website opnieuw plaatsen en weer een paar niet gegarandeerde andere trucks toepassen. Het vervolg laat zicht raden.

Voor mij dus geen gratis hosting meer en krijgt www.hostinger.nl dus zijn zin. In mijn ogen is deze gratis dienstverlening pure oplichting en alleen maar bedoeld om “klanten” binnen te halen. Als dit niet zo was zou www.hostinger.nl zelf wel maatregen nemen om een overbelaste CPU te voorkomen.

Gewenste Oplossing:

Als mijn website op www.airstrip-b91.xyz niet langer geblokkeerd wordt.

Alle klachten die gemeld zijn door jaapiooo