Klacht: heel erg hoog bedrag van mijn rek. gehaald

op 15 juni 2018 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

aantal maanden geleden nieuw horizon kastje gekregen oude deedt het niet meer monteur zei dat ik het wel weg mocht gooien nu krijg ik paar maanden later rekening van bijna 400euro Ziggo zo ga je niet met klanten om die dat al tientallen jaren zijn en ook beter monteurs inlichten wat ze tegen de klanten zeggen anders had ik dat echt wel terug gestuurd

Gewenste Oplossing:

tevreden als dat bedrag terug gedraaid word ik vind dat ik echt in mijn recht sta Ziggo het horizon kastje wat ik ervoor terug heb gekregen doet het ook niet naar behoren ben echt heel boos en teleurgesteld om maar te zwijgen van het bedrag wat van mijn rek. is afgehaald moet ik heel lang van leven hoop wat van jullie te horen ingangs datum is misschien niet goed is veel langer geleden

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ziggo

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ziggo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door poekie 2011