Klacht: Geld van creditkaart en zogezegde boetes zonder bewijs

op 20 maart 2017 over Europcar in de categorie Autoverhuur

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In september hebben we voor 9dagen een auto gehuurd in Italië in Napels.en in februari krijgen we plots mails over zogezegde boetes maar als ik om bewijzen vraag krijg ik die niet want de politie zou de boetes sturen. Europcar heeft echter al 500euro in totaal van onze creditkaart genomen, zogezegde administratieve kosten. Nu komen ze vandaag plots over zogezegde schade aan de auto terwijl ze na aflevering van de auto,de auto nagekeken hebben en er niks aan was.

Gewenste Oplossing:

Ik wil mijn geld terug of het bewijs van de boetes en daarmee bedoel ik de boetes zelf en geen vage e-mails.ik wil plaats,uur en tijd van de boetes!

Alle klachten die gemeld zijn door Jamie en lanka