Klacht: Geld terug

op 31 augustus 2016 over boohoo in de categorie Internetshops - Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb 21 augustus wat besteld op boohoo. Ik ben vergeten mijn huisnummer achter mijn adres te zetten. Boohoo was zo snel om mijn bestelling te annuleren. Ik heb contact met ze gehad en zij zeiden dat ik mijn geld binnen 3-5 werkdagen terug zou hebben. We zijn nu 8 werkdagen verder en ik heb niks ontvangen? Ze zeggen niks anders dan “je hoort het terug te hebben.”

Gewenste Oplossing:

Wanneer ik mijn geld terug heb, ben ik tevreden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over boohoo

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over boohoo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Tan96