Klacht: Geld nog niet terug

ionelastan op 02 maart 2021 over Ticketmaster in de categorie Internetshops - Kaarten- en ticketverkoop

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 2 okt 2019 heb ik 2 kaartjes gekocht bij hun voor een concert in juli 2020. Corona of niet het is belachelijk voor worden dat ik tot nu toe mijn centjes nog niet heb terug gekregen. Ze hebben het over vouchers, donaties want ze hebben het nodig, serieus ? Wie heeft het de centjes niet nodig dan ? Schaamteloos om zo te schuilen achter het corona regels. Ik geef jullie nog een kans en als mijn geld binnen 10 dagen nog niet is bijgeschreven stap ik naar ACM en/of de Geschillencommissie.

Gewenste Oplossing:

geld terug ZSM

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ticketmaster

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ticketmaster nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door ionelastan