Klacht: Geld niet teruggekregen

op 20 juli 2021 over Direct Autoparts in de categorie Auto Onderdelen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb op 23-06-2021 bestelling geplaatst omdat ik de product met spoed nodig had er stond levering tijd 1-2 dagen voor het bestellen na de bestelling krijg ik en mail dat het tussen 2-9 dagen moet wachten ik heb direct mailtje gestuurd om de bestelling te annuleren tot nu toe 20-07-2021 geen geld teruggekregen en de product ook niet verzenden om te retourneren en de geld terugkrijgen en ze reageren helemaal niet om mijn mailtjes ik blijf aanklacht tot dat ik mijn centjes terug krijgt.

Bestellingnummer:6948

Gr F.Hameed

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug heb gekeken

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 dagen geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Direct Autoparts

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 dag geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Direct Autoparts nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Fareed