Klacht: Geen vergoeding verzendkosten

op 27 mei 2020 over Leen Bakker in de categorie Woonwarenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Dat alles langer duurt qua verzending in deze tijd snap ik maar een maand is nogal extreem. Leen bakker weigert de verzendkosten te vergoeden. Dit nadat op de dag van bezorging gemeld wordt dat er niet bezorgd wordt en dit binnen 2 weken zal zijn. Ik kan geen bezorg datum aangeven dus moet maar kijken of ik thuis ben en annuleren kan helaas ook niet. 2 weken na dit bericht nog niks bekend over wanneer de bezorging gaat plaatsvinden. Ik weet niet hoor maar het minste wat je dan als klantenservice kan doen is de verzendkosten vergoeden. De communicatie iss trouwens ook waardeloos. Als je belt word je gewoon weggedrukt omdat het druk is. Via messenger krijg ik gewoon ‘nee’ te horen want alles is nu eenmaal vertraagd.

Gewenste Oplossing:

Vergoeding verzendkosten van €5,95

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Leen Bakker

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Leen Bakker nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Dine85