Klacht: geen service

op 20 november 2014 over Leen Bakker in de categorie Woonwarenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Gisteren voor mijn neefje de nodige aankopen gedaan bij de leembakker in Duiven. Bij de kassa kan er geen vriendelijke goedendag vanaf, de persoon achter de kassa kijkt je niet eens aan. Ze is ondertussen ook nog met andere dingen bezig. Als ik vraag of ik de bon nog krijg van mijn aankopen, krijg ik die in mijn hand gedrukt?!? Zonder ook maar iets te zeggen. En een vriendelijke goedendag blijft wederom achterwegen??

Gewenste Oplossing:

Lijkt me gezien bovenstaande klacht duidelijk

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Leen Bakker

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Leen Bakker nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Leen Bakker in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door mevrouw Berg