Klacht: Geen reactie van Ryanair

op 25 mei 2020 over Ryanair in de categorie Vliegmaatschappij

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij hadden via Cheaptickets een retour Düsseldorf – Sevilla geboekt voor resp. 24 maart en 7 april bij Laudamotion (Airline referentie: YDNWKE.). Op 15 maart kreeg ik via Cheaptickets bericht dat de vlucht door Laudamotion was geannuleerd en dat ik restitutie kon aanvragen. Dat heb ik direct gedaan. Omdat hier niet inhoudelijk op werd gereageerd (alleen robotreacties) heb ik op 15 april om een reactie gevraagd. Die kwam maar niet. Op 28 april kreeg ik na bemiddeling van klacht.nl eindelijk bericht van Cheaptickets. Ik werd verwezen naar de website van Ryanair om daar refund aan te vragen. Dat heb ik direct gedaan, maar heb nog steeds geen reactie van Ryanair. De zaak sleept zich nu al 2 12 maand voort en ik heb nog steeds geen zicht op mijn geld terug.

Gewenste Oplossing:

Ik wil nu eindelijk mijn geld eens terug.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ryanair

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ryanair nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door KPT