Klacht: Geen product ontvangen en geld krijg ik ook niet terug

op 26 maart 2013 over BABYNU.nl in de categorie Internetshops - Baby artikelen en kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben totaal niet tevreden over babynu!

Ik plaats een bestelling en betaal deze, mijn status blijft ‘wachtende’. Na twee weken vult ik het contactformulier in, maar krijg geen reactie, nog twee weken laten mail ik, nog steeds geen reactie, daarna nog eens contactformulier en mail, maar terug geen reactie. Ondertussen is mijn emailadres plots niet meer gekend bij de website. Gebeld naar Nederland om dan te horen te krijgen dat ik op de verkeerde website mijn bestelling geplaatst heb, verschil tussen .com en .nl? Ook krijg ik te horen dat mijn bestelling niet meer geleverd kan worden en men het zal nakijken mijn geld terug te sturen.

Ondertussen al 12 weken aan de hand en mijn geld nog niet teruggezien!!!!

Gewenste Oplossing:

Als men mij m'n geld terugstort ben ik super tevreden!!

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over BABYNU.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over BABYNU.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door dennat1985