Klacht: Geen geld terug

op 13 mei 2020 over ASOS.com in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb laatst een bestelling retour gestuurt en ik moet nog een bestelling retour sturen en nu hebben ze me account geblokkeerd en ze zeggen dat ik waarschijnlijk mijn geld niet terug krijg en ik vind dit echt nergens opslaan aangezien ik gewoon iets retour heb gestuurt en ik vind het belachelijk als ik dan me geld niet terug zou krijgen

Gewenste Oplossing:

Pas als ik mijn geld terug ga krijgen

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over ASOS.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over ASOS.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Anoniemxzxz