Klacht: Geen geld terug!

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 15 mei zou ik naar een show gaan. Op 13 mei kreeg ik te horen dat de show niet doorging en dat er binnen 3 weken een nieuwe datum bekend zal zijn. Voor de gene die de kaartjes via de website hadden besteld, zouden hun geld terug gestort krijgen op hun rekening.
Tot op heden heb ik nog niks ontvangen! Ik heb ze zo vaak gemaild, maar er wordt niet gereageerd! Ik heb ze op fb aangesproken en elke keer wordt mijn bericht doorgezet naar de promotor…ik weet nu niet of ik dit moet gaan geloven aangezien ik niks krijg te horen! Ik heb vervolgens 3 weken later een bericht gehad dat ik mijn geld niet terug kan krijgen zolang er geen nieuwe datum bekend is. Ik heb meteen contact opgenomen met Consuwijzer. Consuwijzer heeft mij verteld dat wij niet verplicht zijn om te wachten tot er een nieuwe datum bekend is. Zij moeten gewoon ons geld terug geven! Dit is namelijk niet ons probleem dat de show is afgelast. Telefonisch zijn ze ook niet bereikbaar!

Gewenste Oplossing:

Ik wil mijn geld terug

Alle klachten die gemeld zijn door w.badal@hotmail.com