Klacht: Geen enkele reactie

op 18 januari 2014 over Zilveren Kruis Achmea in de categorie Zorgverzekering

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Meer dan een half jaar geleden heb ik Zilveren Kruis via hun site een mail gestuurd met daarin een vraag over mijn eigen risico. Ik begreep niet waarom ik die moest betalen. Omdat ik daar geen antwoord op kreeg heb ik een brief per post gestuurd. Ook daar kreeg ik geen antwoord op. Wél kreeg ik herinneringen voor het betalen van mijn eigen risico. Hier heb ik toen een deel van betaald omdat ik heus wel wil betalen als het terecht is. Dus om mijn welwillendheid te tonen heb ik dat gedaan. Vervolgens stuur ik een aangetekende brief met wederom mijn verhaal. Dat is nu ruim 3 maanden geleden en nog steeds heb ik geen antwoord gekregen op mijn vragen. Inmiddels heb ik wel vorige week een brief van een incassobedrijf ontvangen. Toen ik ook bij hun bezwaar maakte kreeg ik wederom nul op het rekest.

Gewenste Oplossing:

Op zijn minst een persoonlijke reactie met antwoord op mijn vragen.
Vergoeding/kwijtschelding van aanmaning-/incassokosten.

Alle klachten die gemeld zijn door HvLeuven