Klacht: Geen controle

op 25 juni 2017 over Arriva in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik reis om de 14 dagen op zatermorgen 7:00 uur van Roermond naar Maastricht met arriva trein vanaf dat het nieuwe treindienst ingegaan is en ben nog nooit gecontroleerd op vervoerbewijs….dat vind ik niet leuk ook mag ik de gewoon fiets niet meenemen in spitsuur….vervolg probeer ik zwart te reizen plus mijn gewoone fiets mee dan de vouwfiets die ik meeneem….wordt toch niet gecontroleerd….

Gewenste Oplossing:

Als er meer wordt gecontroleerd op vervoerbewijs...

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Arriva over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Arriva in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Arriva een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Arriva

Heeft op 25 juni 2017 om 22:55 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Dieselloc15,

Jammer om te lezen dat je de volgende keer van plan bent om zwart te gaan reizen omdat er geen controle plaatsvindt in de trein.

Er vindt inderdaad niet op iedere rit controle plaats, maar controle is er zeker wel. Je betaald uiteindelijk om vervoerd te worden en niet om gecontroleerd te worden. Onze treinen en bussen rijden niet op water. Ook onderhoud, stalling, personeel etc. kost geld. Vandaar dat er voor het reizen met het openbaar vervoer betaald moet worden. Reizen zonder geldig vervoersbewijs is op eigen risico en je loopt het risico dat je een boete ontvangt van 50 euro + reiskosten.

Daarnaast hebben we in het weekend geen spitstijden. In het weekend en in juli en augustus mag de fiets de hele dag mee dus ook in de trein op zaterdagochtend 7:00 uur van Roermond naar Maastricht. Een geheel opgevouwen vouwfiets vervoeren in de trein is altijd gratis en deze mag ook doordeweeks tijdens spituren mee in de trein.

Ik zal je signalering over geen controle op de rit van Roermond naar Maastricht op zaterdagochtend 7:00 uur intern doorgeven.

Met vriendelijke groet,
^LH
Arriva Webcareteam

Alle klachten die gemeld zijn door Dieselloc15