Klacht: Geen code ontvangen

op 23 mei 2017 over Beltegoed.nl in de categorie Telecomwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb al een aantal keren een itunes kaartje geprobeerd te kopen. 9 van de 10 keer mislukte dat en zag ik dat er wel geld van het Paypal account werd afgeschreven terwijl ik geen mail heb ontvangen. Na het betalen werd er telkens gezegd dat er iets fout is gegaan en dat ik het later opnieuw moest proberen, dus heb ik geen code gekregen (Maar is het er wel van afgeschreven!!!) Ps: ik heb 100% zeker de goede code ingevuld.

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug krijg van beltegoed.nl.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Beltegoed.nl in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Beltegoed.nl een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Beltegoed.nl

Heeft op 29 mei 2017 om 14:07 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Iris,

Dank je wel voor je bericht. Ik heb op jouw email adres 1 bestelling / betaling terug gevonden op 21-05-2017. Deze bestelling heb ik nu nogmaals naar je toe gezonden. Mocht dit niet de bestelling zijn waar je klacht over gaat, kun je dan een screenshot van de betaling sturen naar [email protected] ? dan kunnen we de juiste bestelling er voor je bij zoeken en deze naar je toe sturen.
Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Loes |customer care
Beltegoed.nl

Alle klachten die gemeld zijn door bozebeltegoed.nlgebruiker