Klacht: Geen bevestiging van retour, geen antwoord op email

op 18 juni 2018 over Mango in de categorie Kledingwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

via Zalando deed ik een aankoop bij Mango. de broek was afschuwelijk dus ik deed deze retour vlg de procedure. na dagen ontving ik nog geen bevestiging dus heb via het contactformulier een vraag over de status gesteld, geen antwoord. herinnering per email verzonden. nog steeds geen antwoord. en ook nog geen bevestiging of geld retour.

Gewenste Oplossing:

indien ik antwoord krijg op de gestelde vraag en mijn geld retour. excuses zou ook wel gepast zijn in deze.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Mango

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Mango nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Sjaantje1980