Klacht: Geen bestelling ontvangen

op 22 mei 2020 over ASPACT in de categorie Schoenenwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb op 30 maart een bestelling geplaatst voor 2 paar schoenen in de sale. Geld is direct afgeschreven maar de schoenen heb ik op 22 mei nog steeds niet binnen. Heel veel keren heb ik contact gezocht, Hiervan hebben ze maar 1 keer gereageerd. Ze boden excuses aan en ze zouden het direct in orde maken. Dit was inmiddels ook alweer een maand geleden. Heel irritant dat ze nooit reageren op mijn mails. En dat zo’n bestelling zo lang moet duren.

Gewenste Oplossing:

Als mijn bestelling binnenkomt en ze op zijn minst even reageren. En dan niet via een automatisch gegenereerde mail.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over ASPACT

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over ASPACT nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Yvonne2020