Klacht: gedragen kleding ontvangen

op 02 mei 2020 over Wehkamp in de categorie Online Warenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Summum Woman blouse wit

artikelnr: 16379009
maat:
38

Hallo,

Bij deze wil ik een ernstige klacht indienen over bovenstaand artikel, wat ik inmiddels heb geretourneerd. Ik ontving dit artikel op 1 mei j.l. Toen ik s avonds de boes wilde passen, bleek dat de bloes overduidelijk gedragen was! Er zat make-up in de rand van de kraag, hij stonk naar parfum en was qua uiterlijk, kreukels e.d. overduidelijk gedragen. Dit vind ik onacceptabel, zeker in de tijd van corona!

Helaas gaat negatieve kritiek sneller rond dan positieve.

Zoals u zult begrijpen wil ik, na deze ervaring geen klant meer zijn van Wehkamp! Het verzoek is dan ook, dat ik nadat het geld van vd retouren op mijn bankrekening is gestort, mij uit het klantenbestand van Wehkamp te halen.

C. Coenen,
De Bleker 57
5506BB Veldhoven

Gewenste Oplossing:

maakt voor mij niet meer uit. Maar ik zou uw personeel beter instrueren

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Wehkamp over deze klacht.

Bericht van Wehkamp

4 maanden geleden - Goedemorgen,Om je klacht in behandeling te nemen mag je een e-mail sturen naar [email protected] samen met jouw klantnummer, geboortedatum en een link naar deze klacht.Alvast bedankt.Met vriendelijke groet, Webcareteam wehkamp

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Wehkamp in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat Wehkamp een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Wehkamp

Heeft op 11 mei 2020 om 15:44 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Alle klachten die gemeld zijn door cabrine