Klacht: Garmin rekend bewust dubbel voor flitsmeldingen

liek16 op 20 juli 2022 over Garmin in de categorie Electronica - GPS

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb al jaren een GPS van het merk Garmin. De toestellen zijn zoveel beter dan de TomTom, maar de klantenservice is vreselijk!
Na mijn eerste toestel gehad te hebben, kocht ik daarna ieder jaar een flitspaal kaart à €19,99. Vorig jaar deed het oude model het niet zo goed, en kocht ik een andere, de garmin smart drive 55 real-time. En daarbij heb ik hem voor €19,99 euro ge-upgrade met de flitskaart.

Ook dit jaar heb ik de kaart gekocht. Het viel mij op dat ik opeens twee opties had. Namelijk One-time voor €14,99 of 1 year fot € 19,99. Ik heb de eerste genomen. Gekocht, gedownload en geprobeerd te installeren. Dat lukte dus totaal niet. Ook niet met de online hulp. Via een medewerker kwam ik erachter dat ik dit helemaal níet hoefde te doen, want dit zat er automatisch bij!! Maar dat jaar ervoor werd er nog €19,99 voor gerekend. En alle andere jaren met mijn vorige toestel, had ik waarschijnlijk ook niet hoeven te betalen. Iets wat mij meer dan €100 plus euro had kunnen besparen.
Nu hebben ze in het eerste chat gesprek beloofd om mijn € 14,99 terug te boeken, en na vandaag gebeld te hebben, kreeg ik een email met daarin een kortingcode van €30 euro. Maar dan moet ik wel eerst honderden euro’s uitgeven om die €30 euro terug te kunnen krijgen!
Al met al, voel ik mij bedonderd en verdrogen door een valselijk aanbod van €39 euro omdat het BIJNA 1 jaar geleden was dat ik de eerste flits updat kocht voor mijn nieuwe toestel.

Ik heb eigenlijk geen goed woord over, voor de manier waarop zij mij een zogenaamd tegoed geven van €30 euro. Want zij weten ook wel dat ik dat nooit zal gebruiken!

Gewenste Oplossing:

Mijn geld terug van vorig jaar: 2021, en de jaren daarvoor waar ik onnodig mijn kaarten kocht!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Garmin over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Garmin in behandeling genomen

Bericht van Garmin

1 jaar geleden - Beste Angelique, Bedankt voor uw bericht. Ik kan me voorstellen dat u zich hier niet prettig bij voelt. Wel wil ik even melden dat dit bij de voorgaande modellen wel nodig is geweest. Toen was het namelijk niet vanzelfsprekend dat deze updates waren inbegrepen, dit is pas later een 'zekerheidje' geworden, zoals nu met de Drivesmart-serie. Dus de terugbetaling en daarbij de kortingsvoucher van €30,- dekt eigenlijk al deze kosten. Mocht u hier verder nog vragen over hebben dan verneem ik dit graag! Met vriendelijke groet, Jeroen Garmin Support Nederland

Reactie van de melder van de klacht liek16

1 jaar geleden - Beste Jeroen, Wat heb ik aan een voucher zinder eerst € 170,- of meer bij te leggen? De voucher is een façade!

Alle klachten die gemeld zijn door liek16