Klacht: Fiets besteld en betaald, niet geleverd

op 10 juli 2017 over BikeDepot in de categorie Fietsenwinkel

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

23 juni een fiets besteld en via ideal betaald, na een paar dagen nog geen fiets. Proberen te bellen maar er werd niet opgenomen. Toen een mail gestuurd, ik kreeg antwoord dat de fiets niet meer leverbaar was, nu mocht ik een andere uitzoeken via een link. Hierna weer een aantal dagen gewacht, weer een mail gestuurd. Nu kreeg ik antwoord dat er aan gewerkt werd en ik nog even geduld moest hebben. Dat is nu alweer enkele dagen geleden, gister weer gemaild maar tot nog toe helaas geen antwoord. Van wat ik allemaal op internet lees, wordt ik niet blij van.. Volgens mij hebben ze nog een site, nl. city-bikes.nl heeft precies hetzelfde adres in Rotterdam en Zaandam.

Gewenste Oplossing:

Of een fiets leveren of geld terug

Alle klachten die gemeld zijn door tena