Klacht: Expedia betaald geld niet terug

Fam.Elling op 15 oktober 2020 over Expedia in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In januari 2020 retourticket gekocht naar Amerika voor vertrek 8 juli. In juni kregen we te horen dat KLM de tickets had geannuleerd. Na lang strijden kregen we gelukkig wel te horen dat we ons geld terug zouden krijgen, maar dat dit tot 3 maanden kon duren. Dit is tevens per mail door Expedia bevestigd. Uiterlijk op 15 september zou het geld dan ook retour gestort moeten zijn, maar tot dusver helemaal niets. Reageren op mail doen ze niet en telefonisch geven ze aan dat KLM pas in september de teruggaaf akkoord heeft gegeven en we daardoor nu weer 3 maanden moeten wachten. Het is geen klein bedrag en ondanks dat ik een mailbevestiging heb dat uiterlijk 15 september het geld retour zou moeten zijn komen ze hun afspraken niet na. Klaar met Expedia!

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als ik uiterlijk 25 oktober mijn geld retour krijg

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Expedia

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Expedia nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Fam.Elling