Klacht: Elke maand gt er geld van mijn rekening

Sven79 op 13 december 2021 over Novalnet AG in de categorie Betalingsdiensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik had me aangemeld bij een datingsite, maar dezelfde dag nog afgemeld. Aan de telefoon zei een dame me dat ik afgemeld was maar toch gaat er nog geld van mijn rekening. Ik heb mails waar instaat dat ik ben afgemeld van de site, maar zou willen dat het stopt.
Ik heb Novalnet AG gecontacteerd via mail maar nog geen antwoord.

Gewenste Oplossing:

Dat er geen geld meer van mijn rekening gaat.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een email gestuurd naar Novalnet AG over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Deze klacht is zojuist door Novalnet AG in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - We hebben bericht ontvangen dat Novalnet AG een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Novalnet AG

Heeft op 15 december 2021 om 10:54 geantwoord

Geboden Oplossing:

Oplossing is alleen zichtbaar voor melder van de klacht

Sven79

Heeft op 15 december 2021 om 18:13 geantwoord

Beste, nu krijg ik de melding van nog een registratie waar ik niets vanaf weet. Alles in het duits wat ik niet begrijp. Toen ik bij de datingssite aangaf dat ik van de registratie af wou stelden ze voor aan de telefoon om te registreren voor granniestomeet wat ik niet wou. Alles was in orde volgens de dame, geen registratie, nu blijkt toch een registratie gebeurd te zijn zonder mijn medeweten. Ik wil van alles af.

Alle klachten die gemeld zijn door Sven79