Klacht: Eerste twee maanden gratis abonnement

op 26 mei 2016 over Tele2 in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In 2015 was mijn 2 jarig contract met Tele2 ten einde, daarop ben ik verder gegaan met een sim only bij Tele2. Op 08-04-2016 heb ik gebeld voor informatie voor een nieuw abonnement en tijdens het gesprek werd mij voorgehouden dat ik een trouwe klantenkorting van € 2,00 en de eerste twee maanden geen abonnement hoef te betalen zonder dat het abonnement werd verlengd met twee maanden. Tot mijn verbazing krijg ik op 16-05-2016 een melding dat mijn factuur klaar staat. Ik heb gebeld, wordt vervolgens met drie verschillende mensen doorverbonden nadat ik telkens opnieuw mijn verhaal moet vertellen.

Gewenste Oplossing:

Mijn vertrouwen is geschaad. Ik ben tevreden als Tele2 doet wat het beloofd.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Tele2

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Tele2 nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Loes Westerhof