Klacht: Dure jas kapot na 1e wasbeurt

op 10 maart 2020 over C&A in de categorie Kledingwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik wil een klacht indienen over een medewerker van ca woensel te Eindhoven ,ik ging ernaar toe met betaalbewijs en vertel dat de jas na wasbeurt de voering helemaal kapot ging,ik schrok van de manier hoe er tegen mij werd gepraat dat de jas nooit zo zal worden na 1 wasbeurt,ik ben daar jaren klant,manier waarop ze praten alsof ik over zoiets zou liegen,voor iets goedkoops of kleins zou ik niet terug gaan maar dit was 1 van de duurste jassen die ze verkochten,en dan wordt je zo onvriendelijk behandeld,dat was ht laatste wat ik er kocht,

Gewenste Oplossing:

Of ze geven mij een zelfde of gelijkwaardig jas of geld terug.en ze moeten een cursus volgen hoe ze met klanten om moeten gaan

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over C&A

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over C&A nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Aziza1974