Klacht: Benadeeld als verkoper

Maximaplus op 20 februari 2024 over Catawiki in de categorie Veilingen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik verkocht een object via Catawiki dat beschadigd bij de koper toekwam (aldus zijn versie, want de verpakking was intact; Bpost treft geen blaam van onvoorzichtigheid). De koper bracht het stuk terug, doch er ontbrak een klein onderdeel (waarschijnlijk uit de doos gevallen bij nazicht door koper). Dat werd onmiddellijk aan Catawiki gemeld. Catawiki betaalt mij uit. Daarna weken geen communicatie door Catawiki… tot nu.
Ik ga ervan uit dat de koper bij retour het object wel in complete staat moet terugbrengen, wat hier niet is gebeurd, daar het object kan worden hersteld indien ALLES erbij is.
Nu moet ik als verkoper van Catawiki alles terugbetalen aan de koper! De koper krijgt dus volledig gelijk (en doet of zijn neus bloedt); mijn klacht valt in dovemansoren bij Catawiki.
Ik kan toch niet akkoord gaan met een gedeeltelijke retour van de koper? Ik heb toch recht op het HELE object, al is het gebroken? Ik ben dus mijn object én mijn geld kwijt… Ik ben hier de dupe van een oneerlijke koper en een firma die geen zier geeft om zijn klanten (verkoper of koper!).

Gewenste Oplossing:

Ik wil niets terugbetalen.

Beoordeling 1/10 star-1 (10)

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Er is een nieuwe brief gegenereerd voor de klacht over Catawiki
Download hier uw brief

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Catawiki

Reactie van de melder van de klacht Maximaplus

1 maand geleden - Catawiki weigert de klacht te behandelen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Catawiki nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Maximaplus