Klacht: C&A neemt de klanten niet serieus

op 20 december 2012 over C&A in de categorie Kledingwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb twee weken terug een bestelling geplaatst bij c&a de site. Na drie dagen waren deze artikelen afgeprijsd. Ik heb hierover een mail gestuurd en het verschil teruggevraagd. ik krijg een automatische bericht, dus mailde ik weer terug. weer een automatische bericht. Alles heb ik gearchiveerd en weer een mail gestuurd. ik kreeg dezelfde mail en daarna weer dezelfde mail.Ik zal via de site nooit meer bestellen en raad iedereen af. het is ook zo dat je vooraf moet betalen. ze hebben niets te vrezen. ik mag wel de klantenservice bellen die met 0900 begint. heb ik nou waar of niet voor mijn geld?Zie eerste mailen in bijlage.

Gewenste Oplossing:

ik wil het verschil terug of een tegoedbon hierover. ik wil ook een verontschuldiging tegenover mij.

Alle klachten die gemeld zijn door mavise