Klacht: Bus komt niet opdagen

op 23 mei 2016 over Arriva in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik stond te wachten op de bus die om 9.45 in Spijk (gn) hoorde te zijn. Alleen hij kwam nog niet opdagen om 9.55. En ja, ik stond bij de goede halte te wachten. Dus ben ik maar weer terug naar huis gegaan om de auto te pakken en een poging te doen om de trein nog te halen.

Gewenste Oplossing:

In het vervolg dat de bus gewoon op tijd in Spijk is.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Arriva over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Arriva in behandeling genomen

Bericht van Arriva

1 jaar geleden - Beste Kevin, Jammer om te lezen dat je bus er na 10 minuten nog niet was. Ik zoek graag voor je uit wat hier aan de hand was. Kun je me vertellen bij welke halte je stond en in welke richting je wilde reizen? Excuses voor het ervaren ongemak. Met vriendelijke groet, ^YZ Webcareteam Arriva

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Arriva een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Arriva

Heeft op 31 mei 2016 om 11:06 geantwoord

Geboden Oplossing:

\"Jammer om te lezen dat je bus er na 10 minuten nog niet was. Ik zoek graag voor je uit wat hier aan de hand was. Kun je me vertellen bij welke halte je stond en in welke richting je wilde reizen?\"

Gevraagde informatie vooralsnog niet gekregen. Klacht wordt daarom afgesloten. ^DK

Alle klachten die gemeld zijn door kevinbijlsma