Klacht: Betalen ondanks artikel retour

op 06 juni 2017 over Intertoys in de categorie Speelgoedwinkels - Ketens

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb via de website een artikel besteld, wat ik uiteindelijk retour heb verzonden aangezien het niet aande verwachtingen voldeed , nu ontvang ik berichten dat ik toch moet betalen omdat volgens Intertoys de doos leeg was, neem van mij aan dat ik echt geen lege doos fa opsturen het artikel zat daadwerkelijk in de doos

Gewenste Oplossing:

Mail met bevestiging dat betalingsverplichting is vervallen

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Intertoys

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Intertoys nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Inge-borg