Klacht: Betaald maar niet geleverd, contact onmogelijk!!!

op 18 juli 2017 over BikeDepot in de categorie Fietsenwinkel

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

-Bereikbaarheid
-Klantenservice
-Betrouwbaarheid

14 juni fiets besteld online en betaald. Bevestiging ontvangen van bestelling en daarna niets meer. Bellen lukt niet, telefoonnummer niet in gebruik lijkt wel. Als ik mail krijg ik een heel kort bericht terug van ene Jeroen?? Van de “klantenservice” en daar blijft het bij. Helaas nog steeds geen fiets geleverd gekregen en onduidelijk wat de rede hiervan is.

Gewenste Oplossing:

Graag telefonisch contact en meer duidelijkheid over wanneer ik de fiets kan verwachten. Lukt dat niet, dan eis ik mijn geld terug.

Alle klachten die gemeld zijn door Angelique Duijn