Klacht: Bestelling OV chipkaart annuleren

op 08 maart 2020 over Ov chipkaart in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een defecte ov chipkaart. Zojuist een nieuwe kaart aangevraagd voor €11,50!! Ik ga naar de NS website Voor informatie voor betalen op factuur Omdat de chipkaart allen maar gebruikt wordt om door het station heen te lopen om zo snel bij het werk te komen, zie ik dat ik via de NS een gratis nieuwe kaart had kunnen krijgen!! Een kaart die overigens defect is en waar niet mee gereisd wordt. Direct gebeld met de ‭Service lijn 09000980‬ en er wordt verteld dat de bestelling niet meer geannuleerd kan worden?! Ik belde binnen 10 min na bestelling

Gewenste Oplossing:

Ik wil graag de aanschaf kosten terug.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ov chipkaart

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ov chipkaart nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Judithtje