Klacht: Bestelling niet ontvangen

Natalia86 op 13 april 2018 over boohoo in de categorie Internetshops - Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een bestelling gedaan bij boohoo op 30-03 -2018 en ik heb nog steeds niks ontvangen ik heb al paar keer een mail gestuurd maar ik word er niet wijzer van ik moet maar wachten ik heb 2 weken gewacht en het word tijd dat ze hier iets aan doen!

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn bestelling ontvang

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over boohoo

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over boohoo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door