Klacht: Bestelling niet ontvangen

Jacoba63 op 13 november 2017 over Outlet-Avenue.nl in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb vorige week een bestelling geplaatst bij Outlet Avenue. Deze had ik afgelopen zaterdag moeten ontvangen. Niets ontvangen dus. Aangezien ik zoveel klachten lees over dit bedrijf ben ik nogal bezorgd geworden. Toen ik de verzendingsmail las zag ik dan ook dat mijn huisnummer er niet opstond, terwijl ik dat wel degelijk had ingevuld. Na meerdere vergeefse pogingen het bedrijf telefonisch te bereiken (dit blijkt onmogelijk) probeer ik het langs deze weg. Ik wil zo snel mogelijk mijn bestelling ontvangen of anders mijn €45.45 terug.

Gewenste Oplossing:

Mijn bestelling of mijn geld terug!

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Outlet-Avenue.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Outlet-Avenue.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door