Klacht: Bestelling niet geleverd, geen communicatie

op 21 juni 2021 over vidaXL in de categorie Online Warenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Bestelling gedaan op zondag en deze meteen betaald. Na aantal dagen geen track en trace ontvangen. Klantenservice is niet bereikbaar, alleen via mail. Plotseling kreeg ik bericht op mijn mail dat het bedrag van mijn bestelling teruggestort was, maar ik heb tot op heden mijn geld niet gekregen. Geen idee waarom mijn bestelling werd geannuleerd. Hierover wordt niet gecommuniceerd. Heel irritant. Ik ga nooit meer bestellen bij via xl. Heel slecht!!!

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug heb en als mij wordt uitgelegd waar het mis is gegaan.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een email gestuurd naar vidaXL over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Deze klacht is zojuist door vidaXL in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - We hebben bericht ontvangen dat vidaXL een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

vidaXL

Heeft op 21 juni 2021 om 15:35 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Rebecca,

Bedankt voor je bericht en excuses voor dit ongemak.

Fijn dat de terugbetaling toch nog zo snel is verlopen.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dit graag van je.

Met vriendelijke groet,

Martijn / vidaXL

Alle klachten die gemeld zijn door Rebecca_van_ett[email protected]