Klacht: Bestelling niet bezorgd

op 19 mei 2020 over Leen Bakker in de categorie Woonwarenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn bestelling is niet op tijd bezorgd mail kregen dat er vertraging is moet nog eens 1 a 2 weken wachten 1 week is al voorbij als je de klantenservice belt moet je min 1 uur wachten voordat iemand je woord staat zelfs bij de belastingdienst wordt je sneller geholpen en dan zeggen ze dat ik het niet in de winkel kan ophalen omdat het klaar ligt bij de magazijn maar het wordt niet bezorgd vaag verhaal dat wou ik omdat het veelste lang duurt ik bestel nooit meer bij de leenbakker eerste keer en laatste keer

Gewenste Oplossing:

Ik wil dat mijn bestelling zo snel mogelijk bezorgd wordt voordat zomer voorbij is graag heb maar kussens besteld geen meubels ofzo

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Leen Bakker

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Leen Bakker nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Murat21