Klacht: Beëindiging contract nog steeds niet opgelost!

op 20 februari 2018 over KPN in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Na ZEVEN TELEFOONTJES en beloftes dat het mobiele contract per 19/11/17 beëindigd zou worden en wij een creditnota zouden ontvangen ONTVANG IK VANDAAG WEER EEN FACTUUR VOOR DECEMBER!!!! Plotseling kan ik ook niet meer in mijnkpn om de facturen voor betrokken telefoonnummer te controleren?!?!

Gewenste Oplossing:

Na al deze ellende moet KPN toch echt haar best doen ons tot tevreden klanten te behouden voor KPN thuis en andere mobiele abonnementen!

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over KPN

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over KPN nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door fonna