Klacht: Bagage kwijt

op 14 augustus 2016 over Royal Air Maroc in de categorie Vliegmaatschappij

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn bagage ( ik zou van Ams naar Tanger vliegen, maar heb mijn vlucht gemist). is nog steeds zoek vanaf 11 augustus 2016 wat een …. Service door RAM wordt gewoon voorgelogen als ik ze bel, ze hangen elke x een andere smoes of leugen, dan moet ik de 24 uurs pilicy in acht nemen want zo werkt dat bij hun in het systeem om de bagage die kwijt is te traceren, dan is het opeens 48 uur policy, dan bel je weer netjes terug hoor je dat je morgen moet bellen, nu vier dagen verder, tig telefoontjes, vakantie naar de knippen, en nog steeds geen nieuws info over mijn koffer wat een flut bedrijf en service en hier betalen we nou allemaal aan om zo te worden behandeld doe gewoon je werk meer niet is dat teveel gevraagd ik wil mijn koffer terug ZSM

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn koffer terug heb met inhoud en zonder beschadiging etc

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Royal Air Maroc

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Royal Air Maroc nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door JOOP-sh