Klacht: Automatisch doorlopen proefabonnement

op 01 juni 2020 over StudeerSnel in de categorie Opleidingen en cursussen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een maand geleden een proefabonnement afgesloten bij studeersnel. Ik heb er echter bijna geen gebruik van gemaakt en ik dacht dat het abonnement vanzelf wel zou stoppen, maar ik zie ineens dat ik 12,- betaald heb. Ik ben over een maand klaar met school en ik maak zoals ik al zei heel weinig gebruik van de website, dus dit is een beetje zonde van mijn geld. Ik heb nergens gelezen dat het proefabonnement stilzwijgend verlengd wordt wanneer je het niet zelf opzegt binnen de termijn van 1 maand.

Gewenste Oplossing:

Wanneer ik mijn geld terugkrijg

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar StudeerSnel over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door Nimesay7