Klacht: Artikel ruilen

op 19 juni 2016 over ZARA in de categorie Kledingwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ik heb me vandaag zo genederd gevoeld door jullie medewerkers bij de kassa in eindhoven centrum Piazza center,ze beweerden dat de jas niet fris ruikte dat ze niet konden omruilen’ik had het 1 dag eerder gekocht voor vaderdag ‘hij had het aangehad was wat klein’ toen liet ik mijn stem wat luid horen dat ik het niet kon accepteren’toen hebben ze de beveiliging bij gehaald die mijn aanraakte en vernederde met woorden als graag tot nooit u te zien’ gewoon verschrikkelijk wat ik vandaag meegemaakt heb ‘hopend dat het met andere klant niet zo iets zal gebeuren A.Caglayan

Gewenste Oplossing:

ALS ZE VRIENDELIJKER WAREN GEWEEST EN DAT ZE DE JAS WEL RUILDEN EN MIJN GELOOFDEN DAT HET JAS NIET AANGEHAD WAS

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over ZARA

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over ZARA nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door A Caglayan